NokVi

Presidentinvaalit 2018

Pekka AA edestä netti

Presidentinvaalit ovat tärkeä hetki keskustella Suomesta, Euroopasta, globaalista kehityksestä ja ennen kaikkea arvoistamme. Maailman kriisit vaikuttavat Suomeen, mutta myös Suomi vaikuttaa maailmaan.

Suomen itsenäisyyden aikaa pohjustivat Suomen kirjakielen luominen, omakielinen kirkko, Suomen pankki, oma valuutta, kansalliseepoksen kokoaminen, kansakoulu, kansansivistystyö, työväen järjestäytyminen, naisasialiike. Tätä kaikkea työtä tekivät ihmiset, joille itsenäinen Suomi oli vain kaukainen haave, ja jotka eivät koskaan tulleet näkemään itsenäisyyden aikaa.

 

MUTTA HE USKOIVAT SUOMEEN.

Suomen 100-vuotisjuhlaan kuuluu omien veteraaniemme kunnioittaminen, ja itsenäisyyden ajan dramaattisten tapahtumien kertaaminen. Mutta kun liikumme maailmalla, suuri tarina ei ole se, miten me suomalaiset olemme taistelleet – vaan miten me olemme tehneet rauhan. Rauhan verisen kansalaissodan jälkeen, rauhan talvi- ja jatkosodan jälkeen. Rauha vaatii arvojen uudelleen miettimistä, joskus myös nöyrtymistä, yhteistyöhalua myös katkerien kokemusten jälkeen.

 

RAUHA ON SUOMEN SUURI TARINA.

Suomi ei ole tärkeä maa vain meille suomalaisille, vaan kaikille niille jotka etsivät tietä demokratiaan, korkeaan koulutustasoon, tasa-arvoon, aktiiviseen kansalaisyhteiskuntaan ja moderniin talouteen. Suomea seurataan ja Suomeen viitataan.

On hyvä kysyä, mitä sellaista me voisimme tänään panna alulle, jonka valmistumista tai kukkaan puhkeamista emme itse ole näkemässä, mutta josta tulevat sukupolvet saisivat nauttia.

Suomen seuraavaa sataa vuotta rakennetaan nyt. Tule mukaan!

 

Tervetuloa Pressabrunssille

10.12. klo 12-16 Tehdas 108:ssa Haaviston seurassa

Tarjolla lähiruokabrunssi

 

Kampanjan sivut

Vihreät - De Gröna

Sivusto on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä
Log in